Takie serniczki robimy jeśli zostało nam za dużo serowej masy, która przełożyliśmy do formy, bądź same w sobie. Są to wygodne, gotowe porcje, które możemy polać czekoladą lub posypać cukrem pudrem.
Składniki i przygotowanie:
Pół kostki masła ucieramy ze szklanką cukru. Dodajemy 4 żółtka i wyskrobane wnętrze wanilii. Nadal ucieramy. Po uzyskaniu gładkiej, białej masy dodajemy stopniowo ser (1 kg gotowy z pojemnika) i 2 budynie śmietankowe. Ucieramy. Następnie ubijamy białka i dodajemy do masy. Przekładamy do foremek, bądź formy. Pieczemy 180 stopniach, aż się zarumienią.
Uwielbiam je!
OdpowiedzUsuńpyszne!
OdpowiedzUsuńfajny pomysł- można też zrobić w małych kokilkach:)
OdpowiedzUsuńwyglądają bajecznie ;D
OdpowiedzUsuńDziękuję za miłe komentarze i pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńWypróbowałam- przepis jest genialny:) ale robiłam z połowy porcji i dodałam budyń bez cukru. pyszne:)
OdpowiedzUsuń